Direktlänk till inlägg 4 maj 2010
KRYDDIG ÄPPELSMULPAJ MED VANILJFRAICHE, en pajform/4-6 portioner
Smuldeg
3-4 äpplen
2 dl vetemjöl
2,5 msk strösocker
Drygt 75 g smör
2-3 krm malen kardemumma
2-3 krm malen kanel
Vaniljfraiche
1,75 dl crème fraiche
3 tsk vaniljsocker (gärna med äkta vanilj)
Sätt ugnen på 225 grader. Skär äpplena i bitar och lägg i en pajform. Förgrädda i ugn, gärna med aluminiumfolie över, i 5-10 minuter. Gör smuldegen under tiden. Blanda de torra ingredienserna till smuldegen. Blanda i smöret - i matberedare eller för hand med gaffel/fingrar. Strö smuldegen över äpplena och grädda i ytterligare 20-30 minuter, bara med folie om pajen börjar se bränd ut.
Blanda crème fraiche med vaniljsocker och låt stå i kylskåp tills pajen är klar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 |
6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|